miercuri, 25 noiembrie 2009

Parlamentul European a adoptat legea ce permite deconectarea internauţilor ce descarcă fişiere ilegal

"Pachetul Telecom", care prevede condiţiile în care pot fi deconectaţi de la internet utilizatorii care descarcă ilegal fişiere, a fost adoptat de Parlamentul European. Noua legislaţie are menirea de a proteja consumatorii şi de a ameliora concurenţa.
Însă, procedura de deconectare trebuie să fie "corectă şi imparţială" şi necesită, în prealabil, o "analiză judiciară eficientă".
Potrivit noilor reglementări, marii frunizori de internet vor fi obligaţă să separe reţelele lor de comunicaţii şi departamentele prin care prestează servicii comerciale. Aceştia vor furniza un "serviciu universal", adică un pachet de servicii accesibile utilizatorilor la un preţ abordabil.
Toate aceste măsuri au fost luate în urma presiunilor exercitate de Franţa, care are o legislaţie foarte dură în ceea ce priveşte protejarea drepturilor de proprietate intelectuală. Autorităţile franceze au introdus deja o serie de reguli potrivit cărora utilizatorii care piratează conţinut pot fi deconectaţi de la internet cel puţin un an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu